Dykkerklubbens luftfyllinger

For å få fyllt luft hos oss må du vise til godkjente dykkerflasker. Om du er medlem med luftkort så legger vi inn ditt mobilnummer slik at du får tilgang til panelet anytime. Fyllepanelet er enkelt å bruke og krever lite opplæring på. Er du usikker på hvordan panelet fungerer så står mitt telefonnummer på døren.

Vi har to kompressorer i klubben.

  • Hovedkompressor er en ColtriSub Mch16/ET Compact. Det er denne som står i Fyllebua og er koblet til fyllepanelet. Coltrien ble fullstendig overhalt i 2013 med skifte av blokk. Så den er så godt som ny.
  • Den andre er en Bauer marine 140. Den er blitt brukt tidl. som reservekompressor mens Coltrien var under reperasjon. Planen for denne er å få mulighet til å bruke den i  Mannefjord.

Fra fyllepanelet kan det kan fylles 200, 232 og 300bar. Maks er 6 flasker av gangen. Antall og størrelse på flaskebanker er

  • 4x50L – 300bar
  • 2x50L – 200bar.

Bruksanvisning for fyllepanel henger ved panelet. Det kan også lastes ned her: Fyllepanel.

Husk å skrive i loggarket (henger også ved siden av panelet). Er det tomt for ark så ta kontakt med ansvarlig (se over).

Luftkvalitet er viktig hos oss. Vi har et ekstra filter montert for å sørge for god luftkvalitet. Tester blir kjørt min. en gang i året. Du finner også de siste resultater på veggen over panelet.

For nitrox-fyllinger bruker vi et Continox panel. Dette er det kun godkjente blendere i klubben som har tilgang til. Så om du skal ha nitrox så si i fra til en blender, eller til meg på forhånd. På den måten så får vi ordnet fyllinger før klubbturer uten at det kommer i veien for de som skal ha vanlig luft.

Skal du ha dekogass krever vi «rene» flasker, da vi deltrykksblander dette.

Det er jo en selvføgelighet at du må være sertifisert for å få blandingsgass hos oss.
O2 måler finner du også inne i bua, men vi anbefaler deg å skaffe din egen.

Mvh. Erling

!«VIRKER IKKE DIN OPPRINGING»
Ta kontakt med Kompressor ansvarlig Erling Tønnessen Tlf. 91608028.