[av_textblock size=» font_color=» color=» av-medium-font-size=» av-small-font-size=» av-mini-font-size=» av_uid=’av-2ycpji’ admin_preview_bg=»]
Mandal Dykkerklubb er veldig opptatt av miljøet. Vi arrangerer ryddeaksjoner selv og deltar også på andre ryddeaksjoner under vann.
Klubben har hatt faste ryddeaksjoner siden midten av 90 tallet. Men det er først i de fem siste år vi har intensivert ryddingen og satt det hele i system.
I 2019 tok vi opp 12 tonn med søppel fra havbunnen i Mandal. Vi kartlegger og merker oss hvor det befinner seg mest søppel. Tar i mot tips og sjekker ut bunnen. Noen ganger stemmer informasjonen og andre ganger er det heller lite søppel å finne. Men felles for nesten alle dykk vi har i løpet av et år så finner vi søppel på bunnen. Uten unntak. Det er litt vilt at det er blitt sånn. Men slik er det.
I 2020 satser vi på å rydde enda mere. Vi retter oss i år spesielt mot bildekk.
Vår kyststripe er bombardert med flotte fine hytter. Noen enkle og noen luksuriøse. Felles for mange er at hyttene har eksistert i en eller annen form siden 70-80 tallet. Og mange har brygger som har hatt billige brukte bildekk som bryggefender. Kort fortalt vil det si ca. 50 år med utskifting av bildekk.
Pre. microplast tiden så var det helt vanlig å kaste disse dekkene på sjøen når en skulle bytte ut til nye dekkfendere. Det var akseptert at dekkene gjorde nytte for seg på havbunnen som et slags kunstig rev. De tiltrakk seg fisk og krepsdyr. Men etter at vi ble informert at de sakte men sikkert løser seg opp i små biter som kalles microplast så er det ikke lenger greit å kaste ting i havet.
Det er på tide å få det opp. Og det tenker vi å prøve å få til i 2020. Stort mål, men den som ikke prøver osv…
Her på denne siden legger vi ut informasjon om aksjoner vi har hatt og andre ting som omhandler rydding. Vi er glade for å få tips om steder det kan være lurt å titte på.
[/av_textblock]

[av_hr class=’short’ height=’50’ position=’center’ av_uid=’av-4l9rke’]

[av_one_full first av_uid=’av-7xtm4u’]

[av_portfolio categories=’45’ columns=’2′ one_column_template=’special’ items=’16’ contents=’excerpt’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ linking=» sort=’yes’ paginate=’yes’ query_orderby=’date’ query_order=’DESC’ av-medium-columns=» av-small-columns=» av-mini-columns=» av_uid=’av-5s91q6′]

[/av_one_full]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *