[av_textblock size=» font_color=» color=» av-medium-font-size=» av-small-font-size=» av-mini-font-size=» av_uid=’av-2ycpji’ admin_preview_bg=»]
Det mistes tusenvis av redskaper hvert år i Norge alene.
Noen blir tatt av stormer og dratt ut på dypere vann. Andre blir ikke hentet og gror så mye at dobben synker. Noen dobber blir kjørt i stykker av andre båter osv.
Felles for disse redskapene er at de ikke slutter å fiske selv om dobben er borte. De blir liggende på bunnen med agnet som ble lagt inn, eller det kan være spist opp av fisk eller krabber som bare venter på å bli nytt agn siden de ikke kommer seg fri fra redskapet.
Denne rundansen var i mange år. Tidligere var det treteiner som ble spist opp av pælemarken etter få år og bare etterlot seg noen små masker på bunnen. Slik er det ikke lenger. Det meste av redskap i dag er lagd for å vare…
Mandal Dykkerklubb har så lenge de fleste kan huske tatt seg av redskap som blir funnet forlatt. Tidligere tok vi og åpnet de og eller lagde store hull med dykkerkniven.
Vi hadde ikke med oss verktøy til å få disse redskapene opp. Men i de siste fire årene har vi begynt å ta opp tapt redskap. Vi bruker enkle løfteballonger som vi fester gi redskapet og fyller det med en liten mengde luft til det stiger opp av seg selv. Det er mange i klubben som synes det er givende å slippe fri hummer, fisk og krabber fra slike dødsfeller, og det har blitt en veldig populær geskjeft i klubben.

I 2019 tok Mandal Dykkerklubb opp over 600 redskaper og er også der i landstoppen over de som tar opp flest redskaper. Dette skal vi fortsette med så godt vi kan også fremover.
På denne siden kan du følge våre operasjoner og får en oversikt ettersom vi henter opp redskaper.
[/av_textblock]

[av_hr class=’short’ height=’50’ position=’center’ av_uid=’av-4l9rke’]

[av_one_full first av_uid=’av-7xtm4u’]
[av_portfolio categories=’45’ columns=’2′ one_column_template=’special’ items=’16’ contents=’excerpt’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ linking=» sort=’yes’ paginate=’yes’ query_orderby=’date’ query_order=’DESC’ av-medium-columns=» av-small-columns=» av-mini-columns=» av_uid=’av-5s91q6′]
[/av_one_full]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *